Om oss

Mer mat i maten

Mat med ett innehåll

Som du ser i vår jämförelse är det stor skillnad på innehållet i de produkter som finns i barnmatshyllan. Det är inte svårt att laga bra och naturligt näringsrik mat. Det behövs bara ett genomtänkt recept och rikligt med bra ingredienser. Ändå väljer många storföretag att fylla sina produkter med vatten och andra näringslösa utfyllnader. Det blir förstås billigt men det ger inte ditt barn den näring det behöver. När du väljer Alex&Phil kan du vara trygg med att vi har mer mat i maten. Som det borde vara.

Essentiella fettsyror

Fett är en viktig energikälla och de flesta fetter som behövs kan bildas i kroppen av kolhydrater och protein. Undantaget är den livsnödvändiga fettsyran omega-3 som behöver finnas i maten...

Järn, vitaminer och mineraler

Kroppen har svårt att ta upp det konstgjorda järn som järnberikad mat innehåller. I stället kan du välja att ge ditt barn naturligt järnrik mat. Exempel på bra järnkällor är kött, linser, bönor, kikärtor och torkade, osvavlade, aprikoser. Om du serverar mat som innehåller C-vitamin tillsammans med järnrik mat underlättar det för kroppen att ta upp det naturliga järnet. Den kombinationen hittar du också i exempelvis nypon som har höga nivåer av både järn och C-vitamin.

Kolhydrater och protein

Kolhydrater är den största energikällan. De bryts ner till glukos, som ger energi till muskler och hjärna. Bra kolhydrater finns i exempelvis havre, quinoa, rotfrukter, grönsaker och frukt. Tillsammans med bönor och linser är de också viktiga källor till protein. Protein behövs för cellernas uppbyggnad, för bildandet av hormoner, enzymer och immunförsvar. Viktiga animaliska proteiner finns i kött, fisk, fågel, ägg och mjölk. Bilden visar innehållet i vår linsgryta.