Om oss

Jämför barnmaten

Jämför maten du ger till ditt barn

Storföretagens främsta sätt att locka dig som kund är att pressa priserna. Men vad är det du - eller rättare sagt ditt barn - får för pengarna?

Vi gjorde en jämförelse för att göra det enklare för dig som förälder att välja rätt. Vi jämförde tre av våra populära måltider med alla liknande produkter gjorda för barn från 6-10 månader. Jämförelsen gjordes på den svenska marknaden i september 2023. Så här blev resultatet:

Hur mycket lax är det i laxasken?

När du köper en måltid med lax till ditt barn förväntar du dig antagligen att ska finnas gott om lax i den. Tyvärr är det inte alltid så. Vår lax- & quinoamåltid innehåller 68% mer lax än genomsnittet av alla andra laxrätter och den har 47% mer protein.

Vår måltid innehåller 15 g lax och 4,4 g protein per 100 g. Jämförda produkter hade 8,5-10,4 g lax och 2,8-3,3 g protein per 100 g. En majoritet av de jämförda produkterna hade vatten som största ingrediens.

68%

Mer lax

47%

Mer protein

Hur mycket kött får du i köttfärssåsen?

De flesta barn älskar pasta med köttfärssås och till köttfärssås behövs det ju nötfärs. Men hur mycket nötfärs är det egentligen i barnmaten du köper? Väljer du vår pasta bolognese får du 97% mer nötfärs och hela 141% mer protein jämfört med genomsnittet av alla andra pasta bolognese på den svenska marknaden.

Vår pasta bolognese innehåller 15% nötkött och 7,0 g protein per 100 g. Andra märken innehåller 5-10% nötkött och 1,5-3,7 g protein per 100 g.

97%

Mer nötfärs

141%

Mer protein

Hur mycket kyckling är det i barnmaten?

Kycklingkött är en bra råvara med höga näringsvärden. Då är det ju bra om det är gott om kyckling i barnmaten du köper, särskilt om den heter något med kyckling i namnet. När vi jämförde vår kyckling- & äpplemåltid med liknande produkter visade det sig att vår måltid i genomsnitt innehåller mer än dubbelt så mycket kyckling och protein än de andra.

Vår kyckling- & äpplemåltid innehåller 17% KRAV-märkt kyckling och 6,2 g protein per 100 g. Övriga kycklingrätter på marknaden innehåller 5-10% kyckling och 2,4-3,1 g protein per 100 g.

107%

Mer kyckling

121%

Mer protein